Kwaliteitsbeleid

 • Opvang met een kinderhart
  Wij houden van kinderen, van alle kinderen! Er ontstaat een emotionele band     tussen ons en jouw kind in die bijna drie jaar dat het bij ons in de kinderopvang is.
 • Verzorging en hygiëne
  Uw baby of peuter heeft recht op de beste verzorging. Onze opvang en verzorgsters zijn erg gesteld op hygiëne.

  Onze kleintjes gaan netjes naar huis. Daarom vragen wij steeds jullie kindjes fris gewassen en met dagelijks propere kleertjes te brengen. Dit is voor de beide partijen nog zo aangenaam!

  Onze ruimtes en lokalen worden dagelijks gereinigd. Het speelgoed wordt wekelijks onder handen genomen en krijgt de nodige ontsmetting.

  De lakens en dekens van op de bedjes worden iedere vrijdagavond vervangen zodat de kindjes na het weekend in propere lakentjes kunnen slapen.
 • Spelen en ontwikkeling
  Er worden dagelijks groepsactiviteiten georganiseerd. Deze zijn aangepast aan de leeftijden van de kindjes en hun interesses. Het is belangrijk om hen zoveel mogelijk nieuwe prikkels aan te bieden zodat ze geboeid blijven en daaruit iets leren.
 • Stimuleren van taal
  Dit doen we aan de hand van verhaaltjes voorlezen en liedjes zingen. Verder letten we er ook op dat we duidelijke en verstaanbare taal spreken naar de kindjes toe. Dit is belangrijk naar communicatie en taalontwikkeling.
 • Stimuleren van de grove en fijne motoriek
  Peuterturnen, kralen rijgen, puzzelen, blokken stapelen, loopfietsen … zijn slechts enkele voorbeelden van hoe we hun motoriek stimuleren in de opvang

  In het vrije spelmoment kunnen de kindjes zelf kiezen met wat ze gaan spelen. Op deze momenten kunnen wij hen observeren en zien we al vlug bij welk speelgoed de interesse van jouw peuter ligt, hoe ze omgaan met elkaar en het delen van materiaal/speelgoed.
 • Knutselen
  Binnen onze opvang wordt er enkel geknutseld volgens thema (oa. Pasen, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar).

  Rond deze periode knutselen (kleuren, verven, plakken, boetseren) we samen met de (grotere) peuters iets in elkaar. Na afloop krijgen ze hun werkje mee naar huis. Uiteraard krijgt ieder kindje een knutselwerkje. Ook al deden de baby’tjes of kleinste peuters er zelf nog niet zoveel aan, het blijft een leuke attentie naar de mama’s en papa’s toe.
 • Veiligheid
  De opvang moet een veilige plaats zijn en veilige ruimtes hebben waar de kindjes zich dagelijks kunnen in uitleven!

  Onze ruimtes zijn brandveilig en conform de wetgeving. De brandweer van Herzele inspecteerde hiervoor onze ruimtes.

  Onze inkomdeur is steeds vergrendeld en kan enkel geopend worden door de verzorgsters met een drukknop aan de muur (op de hoogte van volwassenen). De ouders moeten eerst aanbellen alvorens de deur geopend wordt.

  Onze speelruimtes zijn qua veiligheid aangepast aan de behoefte van de peuters en conform de regelgeving van Kind & Gezin.

  Onze slaapruimtes zijn verdeeld over twee ruimtes. Samen met het slaapmateriaal zijn deze ingericht volgens de richtlijnen van Kind & Gezin. We doen het nodige ter preventie van wiegendood.

  De keuken en verzorghoek zijn afgesloten met een hekje zodat de kindjes er niet in kunnen, daar bevinden zich gevaarlijke materialen, met name in de keuken is er de kookplaat, vaatwasser,… In de verzorghoek hebben we onder meer verzorgproducten, EHBO-materiaal en het toilet voor de verzorgsters met reinigingsproducten.

           Bij ‘De Bengeltjes’ mag je er zeker van zijn dat jullie kindje veilig is!

 • Voeding
  Wij staan erop dat er gezonde voeding gegeven wordt aan de allerkleinsten, dit omdat voeding een rol speelt in het groeien van jullie kleintjes!
  Voedingsmiddelen bevatten voedingsstoffen, ze zijn onmisbaar voor de groei en het herstel van weefsels en voor de productie van energie!

  Gezonde voeding is voeding met vitaminen, eiwitten, koolhydraten en vezels, mineralen,…

  Gezonde voeding is afwisselende voeding, variatie is belangrijk. Zo leren de kleintjes nieuwe smaken kennen.

  Iedere dag worden er in de opvang verse maaltijden bereid. Deze maaltijden zijn steeds aangepast aan de leeftijd. Baby’s mogen bepaalde groenten of fruitsoorten niet eten door de leeftijdscategorie (onder de 12 maanden) waarin ze zich bevinden, wij houden daar rekening mee!

  Eenmaal om de twee weken geven we spaghetti aan onze peuters met verse groenten saus. Alsook wordt er eens om de twee weken een eitje geven ter vervanging van vlees.

  Tijdens de dag drinken de kindjes water, het lest de dorst goed en is bovendien het gezondste!
  Om tien uur is er verse soep maar in de zomer wordt het tienuurtje aangepast en krijgen de peuters een stukje fruit met een bekertje water en heel af en toe een beetje fruitsap of appelsap.